Sztárban Sztár - Hevesi Tamás nem hagyja, hogy eluralkodjon betegsége

Hevesi Tamás maga is megkönnyezte vasárnap esti produkcióját a Sztárban Sztár színpadán. A zenész Andrea Bocelli bőrébe bújt és úgy érezte, kötelessége vakon énekelnie, hogy hitelesen alakítsa a szerepét. Meghatódásának egyik oka az volt, tudja, ha nem vigyáz egészségére, a cukorbetegsége szövődményeként akár a látását is elveszítheti.
"Minden vakság mögött egy tragédia húzódik meg. Bocelli örökletes zöld hályoggal született, 12 éves koráig látó ember volt, ekkor pedig fejen találta egy futball-labda, amelynek következtében elvesztette látását. Talán ez lehet a legrosszabb, ha valaki megtapasztalta, milyen látóként élni" - kezdte a Blikknek Hevesi, aki arról is beszélt, nagyon nehéz volt Bocellit utánoznia.
Mindezek ellenére a zenész nem retteg attól, hogy komoly baja lehet, szerinte csak felelősségteljesen kell kezelni az egészségünket.
"Amondó vagyok, hogy nem szabad félni. Természetesen tisztában vagyok a betegség rettegett szövődményeivel, legyen szó vakságról, vagy akár amputálásról, stroke-ról… De úgy gondolom, ha az ember maximálisan felelősségteljes életet él, és odafigyel saját magára, nem lehet baj, és ez bármilyen betegségre igaz. Kellő odafigyelés mellett nem jönnek azok a szövődmények. Egyébként pedig mivel mi, cukorbetegek állandó kontroll alatt vagyunk, sokkal egészségesebben élünk az egészségeseknél."