Sztárban Sztár - Havas Henrik megmutatta, hogyan kell Mary Zsuzsit énekelni

A kiírt kezdésnél öt perccel korábban, a szokásos előre felvett közös produkcióval indult a Sztárban sztár harmadik évadának negyedik adása. A Tilla virágmintás zakója okozta retinabántalmakat hamar helyrehozta Liptai Claudia látványa, aki elegáns rövid frizurájával – ezúttal is – elképesztően jól nézett ki. És rögtön fel is emlegette Havas Henrik pénteki megjegyzését, miszerint ő nem beszélget vele a szünetekben, hanem mindig csak a szerelmével foglalkozik. Majka pedig azt árulta el, hogy facebookos követőitől teszi függővé, mennyire lesz szigorú ezen az estén.  Elsőként Varga Győző Scatman Johnként érkezett, és azonnal brillírozott. A hadaróművészt kiválóan hozó – bár egy vidéki bácsira jobban hasonlító – énekes 36 ponttal indított. A műsorban a szexifaktort ezúttal Wolf Katira bízták, aki extradögös Lady Gagaként vonaglott a színpadon – annak ellenére is, hogy kisfilmjében kifejtette, anyukaként sokkal inkább a szolidabb vonalat képviseli. Az átváltozás viszont mégis jól sikerült, a zsűri 40 ponttal díjazta a produkciót.
Csobot Adél Mary Zsuzsi Mama című dalával a műsor egyik legszórakoztatóbb etapját hozta el. Az egykori x-faktoros remekül hozta az elhunyt táncdalénekes figuráját, nem is véletlen, hogy Claudia és Bereczki egyaránt szuperlatívuszokban méltatta az előadását. Majka pedig Istenes Bencének üzente, hogy a helyében megkérné Adélt, hogy ne öltözzön át, mielőtt hazaindul….
De Havas Henrik mindent tudott überelni: az ítész ugyanis nem volt elégedett az énekléssel, így tehát kétszer is megmutatta, hogyan kellett volna rekeszteni a dal végén. Ennél a pontnál azért kezdett kicsit szürreálissá kezdett válni a műsor, de tény, hogy ilyet még nemigen hallottunk. Szerencsére…
Az eddig nagyon jól teljesítő Baby Gabi Adele már-már ikonikus dalával érkezett. Ezúttal azonban külsejében sem, és – meglepetésre – énekhangban sem adta vissza az eredeti produkció hangulatát. A díszlet viszont nagyon jó volt, sajnos ez nem hozta meg a maximális pontszámot. Peter Sramek remekül hozta Boy George figuráját, bár Claudia egy liberális amish közösségben érezte magát a produkció alatt. A 40 pont így is összejött a nyolcvanas éveket idéző hangulat, és a hiteles alakítás miatt. Csonka András a Quimby énekesének, Kiss Tibinek bőrébe bújva, a Most múlik pontosan című gigaslágert hozta erre az estére. Az értékelés aztán egészen elsikkadt amellett, hogy a múlt heti kritikákért kapott beszólások miatt Majka lerohant a színpadról, és szájon csókolta Csonkát. Elnézést, ha a sokktól nem tudtunk figyelni a véleményekre, de a pontszámnál már kaptunk levegőt, így tudjuk, hogy végül 40 pontot ért az előadás. A szemöldökszőkítést is bevállaló Gáspár Laci a Simply Red énekesét alakította, és ezúttal kevéssé sikerült bizonyítania, hogy ez a műsor bizony neki lett kitalálva. Majka szerint haladunk az időben, és az énekes külseje most már a Szomszédok végének Claudiáját idézte fel. A viccen túl pedig – ha van egyáltalán ilyen ebben a formátumban – Gáspár Laci most csak 37 pontot kapott az ítészektől.
Rácz Gergő Bereczki Zoltán slágerével igyekezett egy Kerek egész produkciót színpadra állítani. A külsővel kevésbé, a mozgással viszont nagyon jól sikerült megidézni a zsűritag klipjét és előadásainak hangulatát, így Majka szerint a színész-énekesvégre rájöhetett, mennyire rosszul is néz mindez ki a nézőtérről. Végül még egy helycsere is történt, így Rácz Gergő saját magának adhatott 10 pontot, de az összpontszám így sem érte el a maximumot.
És ha nem lett volna elég a táncdalfesztiválok hangulata a Mary Zsuzsi-dalnál, akkor kaptunk még egy kis múltidézést. Nem is akármilyet. Tóth Gabi ugyanis hatalmasat énekelt és tökéletes volt Kovács Katiként, kész. Ezzel egyébként a zsűri is egyetértett, Claudia egyenesen könnyezett a dal alatt, és világszínvonalúnak tartotta az előadást; Majka pedig a három széria egyik kimagasló produkciójaként értékelte. Naná, hogy 40 pont.
Az összesített listák szerint jócskán borult az eddig megszokott sorrend, ami például az eddig biztos finalistának tűnő Gáspár Lacit és Baby Gabit is veszélybe sodorta. Végül aztán mindkettőjüknek sikerült fordítani az álláson, és így az est kiesője Csonka András lett.
Jövő héten Varga Győző James Brown, Csobot Adél Éder Krisztián, Peter Sramek Laár András, Rácz Gergő Pain, Baby Gabi Lányi Lala, Wolf Kati Sia, Tóth Gabi Lovasi András, Gáspár Laci pedig Will Smith bőrébe bújik majd.